ACS Clinical Congress 2024 October 19–22

COMMITTEE ON TRAUMA 2024

CENTRAL AND REGIONAL COT BUSINESS UPDATE MEETING

Sunday October 20, 2024

10:00 AM - 12:00 PM PST

10:00 AM	Call to Order	Jeffrey D. Kerby, MD, PhD, FACS
10:00AM – 10:25AM	General Update	Jeffrey D. Kerby, MD, PhD, FACS (25 min)
10:25AM – 10:40AM	STOP THE BLEED®	Kenji Inaba, MD, FACS (15 min)
10:40AM – 11:00AM	RCOT Update Regional Medical Operations Center (RMOC) State/Regional Participation & Involvement One Directional Leadership Positions Path Principles of Engagement	Warren C. Dorlac, MD, FACS (20 min)
11:00AM – 11:10AM	Regional Update: Region 12 Overview	Darrell C. Boone MD, FACS (10 min)
11:10PM – 11:25PM	Advocacy/PAC Attack	John H. Armstrong, MD, FACS (15 min)
11:25AM – 11:35AM	Future Trauma Leader (FTL) Highlight	Ashley Williams, MD, FACS (10 min)
11:35AM – 11:50AM	Membership Program Area Update Local/Regional Specialty Involvement Leadership & Participation OBs Call for Inclusive Membership Addressing COT Strategic Priority Areas Nominations needed for Scudder and National Safety Council Award	Stephen L. Barnes, MD, FACS (15 min) (Stephanie A. Savage, MD, FACS)
11:50AM – 12:00PM	Wrap up and adjourn	Jeffrey D. Kerby, MD, PhD, FACS